tirsdag den 23. marts 2010

Sådan forbedrer du dine præsentationer

Præsentationsteknik og gennemslagskraft handler ikke bare om god stemmeføring og diagrammer. Ef effektiv præsentationsteknik og gode taler handler om at pakke det hele i en perfekt indpakning til dit publikum. Du er nødt til at gøre dine afslutninger lige så mindeværdig som dine indledninger for ellers vil din præsentation ikke være så effektiv. Her er nogle metoder til at forbedre dine præsentationer:

Klarlæg de vigtigste punkter i din præsentation
Ved udarbejdelsen af din tale skal du tænke på alle de vigtige informationer, der er relevante for emnet og præsentationen. Ved at sammenfatte alle de relevante oplysninger i hovedpunkter, vil du være i stand til at tale klart og kortfattet om disse.

Stå fast
Hvis du skifter frem og tilbage eller farer rundt under en præsentation, er det nemt for publikum at miste den røde tråd i din præsentation. Det betyder ikke, at du ikke kan gå rundt under dit indlæg, men at du skal gøre det på en måde, så folk vil være i stand til at følge dig let og dermed også nemt følge din tankegang. At tage et skridt mod en person er en fantastisk måde at få dit publikum med dig.

Få de visuelle virkemidler ud af syne, når du ikke bruger dem
Visuelle virkemidler, såsom grafer, billeder, o.s.v. er glimrende måder at give dit publikum et mentalt billede af en abstrakt idé. Men de er også en distraktion, hvis du ikke bruger dem. For at forhindre at dit publikum bliver forvirret, er det en god hjælp til dit publikum at fjerne billeder, således dit publikum forstår at du er færdig med dem for nuværende.

Afslut altid med en enkelt sætning eller konklusion

For at sikre, at dit publikum forstår din præsentations budskab, bør du opsummere din konklusion i én sætning. Folk har en tendens til at huske begyndelsen og slutningen af strømme af information, men alt det midt imellem har en tendens til at blive lidt tåget. Ved at udtrykke din pointe i én kortfattet sætning, vil der ikke være nogen forvirring om hvad du mener og siger i din præsentation.

Øvelse gør mester

Selvom du ikke kan garantere, perfektion, kan du ved fortsat at øve bygge videre på at gøre dine præsentationer mere interessante, dog, stadig kortfattet.

Læs mere om vores kursus i præsentationsteknik og gennemslagskraft High Impact Presentations - Præsentationsteknik og Gennemslagskraft eller kontakt os på tlf. 7010 70 50 for at høre nærmere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar